KINKKU-JUUSTOPIIRAS
POHJA:
100g margariinia
2 ½dl vehnäjauhoja
2-3rkl vettä
TÄYTE:
100g savukinkkua
1/4 paprikaa (tai tomaattia)
2dl juustoraastetta
(1rkl hienonnettua persiljaa tai ruohosipulia)
MAITOSEOS:
2 kananmunaa
1dl maitoa
1dl kermaa
1 maustemitta suolaa
ripaus valkopippuria
1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Voitele vuoka. 2. Sekoita puuhaarukalla kulhossa keskenään pehmeä rasva ja jauhot. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. 3.Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille ja paista pohjaa uunissa 13-15 minuuttia. 4. Valmista täyte. Paloittele kinkku pieniksi kuutioiksi, silppua paprika tai tomaatti ja ripottele puoli kypsälle pohjalle. Lisää juustoraaste. 5. Valmista maitoseos. Vatkaa munat, maito ja kerma sekaisin. Mausta seos ja kaada piirakan päälle. 6. Kypsennä piirasta vielä noin 20 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Vaihtoehtoja on myös Tonnikala-juustopiiras, Katkarapu-juustopiiras ja Kasvis-juustopiiras.
MOKKAPALAT
16 kpl
POHJA:
100g margariinia
3/4dl sokeria
1 kananmuna
3/4dl maitoa
2rkl kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
2dl vehnäjauhoja
KUORRUTUS:
25g margariinia
1-2rkl valmista kahvia
1rkl kaakaojauhetta
2dl tomusokeria
PINNALLE:
suklaarakeita, nonparelleja
1.Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. 2.Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna edelleen vatkaten. Sekoita kaakaojauhe, leivinjauhe ja vehnäjauhot keskenään (huom! eri astiassa!!) ja lisää jauhoseos ja maito(erikseen) margariinivaahtoon. 3.Levitä taikina torttuvuokaan tai leivinpaperille pellille noin 24 x 24cm:n suuruiseksi levyksi. Paista pohjaa 10 minuuttia uunin keskitasossa. (kannattaa antaa olla vähän pidempään niin pohja ei jää liian pehmeäksi. Itselläni ainakin jäi.) 4.Sulata kuorrutusta varten kattilassa margariini. Nosta kattila liedeltä ja lisää kahvi, kaakaojauhe ja tomusokeri. Sekoita kuorrutus sileäksi puuhaarukalla. 5.Levitä kuorrutus veitsellä vähän jähmettyneelle pohjalevylle ja ripottele pinnalle suklaarakeita tai nonparelleja. Leikkaa levy jäähtyneenä 16 palaan.
Tällä kertaa vähän erilainen postaus. Kummatkin olivat hyviä ja suosittelen kokeilemaan :)